Selecteer een pagina

rescue

One step more than already good enough

Climbing Solutions is een jong, innovatief bedrijf, gericht op industrie- en reddingswerk. Wij werken op moeilijk bereikbare plaatsen (denk bijvoorbeeld aan hoogte en besloten ruimtes) met behulp van touwtechnieken. Van ons kun je eerlijk en écht veilig werk verwachten. Wij zijn efficiënt en voeren ons werk uit volgens de laatste veiligheidsnormen.

STAND-BY RESCUE

De locaties waarbij dagelijks risicovolle werkzaamheden worden uitgevoerd zijn er meer dan we kunnen opnoemen.

200.000 arbeidsongevallen per jaar, 26% in de industrie en 19% in de bouw. Hiervan zijn 58.000 ongevallen gerelateerd aan vallen van hoogte. Vallen van hoogte of ongelukken in een besloten ruimte zijn over het algemeen moeilijk toegankelijke plekken waarbij de lokale hulpdiensten al snel aan het limiet van hun kunnen zitten.

De werkzaamheden kunnen kortdurend zijn, maar ook lange shutdowns/stops op locaties zijn geen uitzondering. Climbing Solutions kan in alle scenario’s de passende oplossing bieden met teams en materiaal.

Je kunt van ons verwachten dat wij in alle situaties naar ons beste kunnen assisteren, meedenken en begeleiden. Is er onverhoopt toch een ongeluk gebeurd, dan kunt u erop vertrouwen dat wij onder druk een gedegen plan kunnen uitvoeren. En altijd een slachtoffer zo goed mogelijk verplaatsen en verzorgen.

NOODSITUATIE

Heeft u zo snel mogelijk een specialistisch reddingsteam op locatie nodig?

Neem dan direct contact op met: +31631504339.
 Wij staan 24/7 voor u klaar.
Met een volledige reddingsset in het Noorden en Midden van Nederland zijn wij snel mobiel.

Is het een levensbedreigende situatie? Bel dan eerst de (lokale) hulpdiensten!

Certificering

Onze teams worden zorgvuldig afgestemd voor jouw klus. Ieder teamlid is opgeleid tot basisredder. Dit betekent dat ieder individu een ‘advanced first aid’-certificaat heeft en een ‘rope rescue operator’-opleiding.

Daarnaast zijn er een aantal specialisten beschikbaar, zoals advanced medics en teamleiders met aanvullende papieren.

Naast deze trainingen en certificering volgen wij op regelmatige basis ook een training met de hulpdiensten van brandweer en ambulance. Hierbij zorgen we ervoor dat de overdracht en samenwerking zo gestroomlijnd mogelijk verloopt.

Certificering die onze teamleden hebben zijn bijvoorbeeld:

  • IRATA (Industrial Rope Access Trade Association)
  • ITRA (International Technical Rescue Association)
  • ITLS (International Trauma Life Support)
  • GWO basic/full (Global Wind Organization)
  • Onafhankelijke ademlucht
  • Gasmeetkunde

SCENARIO: HET GEVAAR VAN BESLOTEN RUIMTES 

 

Stel je eens voor: Jan (53), een inspecteur van jouw bedrijf, is een besloten ruimte ingegaan. Een op het eerste oog onschuldige ruimte, geen gevaarlijke stoffen aanwezig, een inspecteur die al 20 jaar ervaring heeft en een collega die als brandwacht buiten staat. Een situatie zoals het iedere maand wel een keer voorkomt.

Vandaag loopt het anders. Jan stond vanochtend op met wat druk op zijn borst (een situatie die hij zelf als niet belangrijk beschouwd). Jan is in de ruimte en voelt zich plots nog erger dan toen hij aan zijn ochtend begon. Hij roept nog naar zijn collega dat hij uit de ruimte wil komen om even een kop koffie te doen. Dan valt Jan bewusteloos neer, voordat hij de ruimte zelfstandig uit kon komen.

En nu? De collega slaat alarm en de BHV komt zo snel mogelijk naar de plek.  De BHV ziet al snel dat het niet mogelijk is om Jan hier met de hand uit te krijgen. De hulpdiensten worden gealarmeerd. Inmiddels zijn er 5 tot 10 minuten verstreken.

Tijdens het alarmeren zullen de hulpdiensten in dit geval ook aangeven dat er specialistische teams ter plaatsen moeten komen. Een reguliere ambulance heeft een gemiddelde aanrijdtijd tussen de 7 en 20 minuten, afhankelijk van de locatie.

De hulpdiensten staan nu voor de volgende uitdaging: zij kunnen én mogen simpelweg niet altijd een bepaalde (besloten) ruimte betreden. Zodra zij besluiten dat er specialistische teams moeten komen, kunnen de aanrijdtijden flink oplopen. Hierdoor kan een slachtoffer mogelijk veel te laat medische assistentie krijgen. In het geval van Jan, die inmiddels ligt te vechten voor zijn leven, zijn de overlevingskansen in dit scenario erg laag.

Besloten ruimtes: inzet van reddingsteam

Als je ervoor kiest een professionele en verantwoordelijke route in te slaan, dan adviseren wij om besloten ruimtes en locaties op hoogte erg serieus te nemen. Een reddingsteam op locatie is dé manier om de klus veilig en met een gerust gevoel te laten verlopen.

CONTACT

CLIMBING SOLUTIONS

Telefoonnummer: +31 (0) 6 31504339
E-mail: info@climbingsolutions.nl
Website: www.climbingsolutions.nl

KVK nr: 69940150
BTW nr: NL002359031B57
IBAN nr: NL60KNAB0256886156
Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

 

14 + 8 =